άηχα ηλεκτρικά μπουζούκια

Δεκάχορδα μπουζούκια

Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τα χειροποίητα όργανά μας στη σελίδα μας στο Facebook.

Για το οργανοποιείο έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Πριν περίπου 4 χρόνια αγόρασα ένα από τα άηχα μπουζούκια και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μαλακό και εύκολο στο παίξιμο. Ιδανικό για μελέτη, αλλά και για παίξιμο σε μηχανήματα.

Χαρίλαος Τσολακίδης

Αγόρασα ένα silent μπουζούκι και ήρθε στη Νέα Υόρκη σε λίγες μέρες. Είμαι υπέρ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνανε και συνιστώ σε όλους να αγοράσουν από τον Ξυλόηχο.

Kosta Mize

Το εργαστήριο μας έχει κατοχυρώσει από τις 12/5/2005 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για ένα πραγματικά πρωτοποριακό προϊόν: το «άηχο» μπουζούκι. Το δίπλωμα αυτό με αριθμό 1004879 αφορά ένα μουσικό όργανο που αναπτύχθηκε με αφορμή την προσωπική ανάγκη του κατασκευαστή να παίζει μπουζούκι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, χωρίς να ενοχλεί τους γύρω του.

Αποτέλεσε πραγματική καινοτομία χωρίς προηγούμενο στο είδος του. Προσφέρει τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου ακουστικού οργάνου ως προς την «αίσθηση» που αποκομίζει ο μουσικός. Στον χειρισμό είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά διαφέρει στο ότι δεν παράγει την ίδια ένταση ήχου, εξαιτίας έλλειψης σκάφους. Στη θέση του σκάφους έχει τοποθετηθεί πλαστική γέφυρα ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση του όγκου, η στήριξη και η λειτουργικότητά του.

πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα ακουστικό όργανο

  • Μπορεί κανείς να παίξει μουσική είτε για μελέτη, είτε για ψυχαγωγία, χωρίς να ενοχλεί τους γύρω του.
  • Προσφέρει άμεσα και χωρίς τη χρήση άλλων μηχανημάτων την αίσθηση του ηλεκτρικού ήχου με τη χρήση του πρωτότυπου μαγνήτη και ηλεκτρονικού συστήματος προενίσχυσης.
  • Δεν παρουσιάζει παραμορφώσεις και βόμβους σε υψηλές εντάσεις. Είναι αποδεδειγμένα ιδανικό για χρήση σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους και για εγγραφή σε studio.
  • Είναι από τη φύση της κατασκευής του πιο ευκολόπαικτο από ένα ακουστικό όργανο.

κατηγορίες

Yπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες άηχων, τα PRO I και τα PRO II.

Tα PRO Ι έχουν το χαρακτηριστικό σχέδιο με τρύπες στο σκάφος, ενώ τα PRO II έχουν καπάκι και από μπροστά μοιάζουν με ακουστικά όργανα. Έχουν μικρή διαφορά στον ήχο και ιδίως όταν παίζονται χωρίς μαγνήτη (σκέτα)

Τα PRO II είναι λίγο πιο δυνατά σε ένταση, αφού έχουν μεγαλύτερο όγκο σκάφους. Τα ηλεκτρικά τους είναι ακριβώς τα ίδια (μαγνήτης και προενίσχυση) και σε ενισχυτή-κονσόλα δεν έχουν σημαντική διαφορά

ηλεκτρονικά συστήματα

PRO
Χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνολογία με εναλλακτική ευελιξία για ηχογραφήσεις στούντιο και ακουστικές παραστάσεις. Είναι κατάλληλο για σύνδεση σε κονσόλες P.A. και ακουστικούς ενισχυτές και συμβατό με τα περισσότερα ασύρματα συστήματα και πεντάλ εφέ.

Μαγνήτης
Ο μαγνήτης SLIM παρέχει εξαιρετική ισορροπία χορδών, χρησιμοποιώντας ξεχωριστό μαγνητικό πεδίο σε κάθε χορδή.

Ενεργή μονάδα – ΑΗΧΟ
Η μονάδα AHXO περιλαμβάνει:
Χειριστήρια ομαλής δράσης και υποδοχές σύνδεσης
Διακόπτη επιλογής  (Παθητικό / Ενεργό)
Έλεγχο έντασης – κουμπί (Volume)
Ελεγκτής κέρδους – Pot. (Gain)
Ισοσταθμιστής (Χαμηλά / Υψηλά) – Κουμπιά. (High / Low)
Υποδοχή εξόδου 1/4
Έλεγχος έντασης ακουστικών – κουμπί
Υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.
Υποδοχή μπαταρίας 9Volt  ( 6F22 )

STANDARD
Κατάλληλο για σύνδεση σε κονσόλες P.A. και ακουστικούς ενισχυτές. Συμβατό με τα περισσότερα ασύρματα συστήματα και πεντάλ εφέ.

Μαγνήτης
Ο μαγνήτης STANDARD έχει ενοποιημένο μαγνητικό πεδίο.

Ενεργή μονάδα
Η μονάδα STANDARD περιλαμβάνει:
Έλεγχο έντασης – κουμπί (volume)
Υποδοχή εξόδου 1/4
Έλεγχο έντασης ακουστικών – κουμπί
Υποδοχή ακουστικών 3,5 mm.
Υποδοχή μπαταρίας 9Volt  ( 6F22 )